Dijous, 20 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Ajuntament / PECT

PECT

El PECT AgroBioFood  Ponent és un projecte destinat a consolidar i reforçar una estructura territorial d’innovació oberta, col·laborativa i altament especialitzada a les terres de Ponent.

L’estructura es construeix sobre una sòlida i contrastada base metodològica, desenvolupada i validada a escala local a través de la iniciativa Biolab.Ponent, que implica un especial protagonisme de les administracions locals, i està orientada a impulsar i gestionar la transformació del model econòmic actual de la demarcació de Lleida cap un model d’economia verda, en concret afavorint el desenvolupament dels dos àmbits d’especialització sectorial amb més potencial transformador amb relació als actius del territori:

  • La producció de bio-materials, bio-carburants i bio-energia.
  • L’impuls d’energies renovables i la millora de l’eficiència energètica.

Ambdós àmbits d’especialització estan vinculats directament, al sector de l’energia, la química i els recursos, i indirectament, al sector de les indústries alimentàries, en els dos casos, àmbits sectorials líders de l’Estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT).

El projecte, amb les seves operacions i actuacions, és determinant per a l’assoliment dels objectius de l’estratègia territorial de creixement. Aquesta estratègia, impulsada per la Diputació de Lleida, ha estat elaborada a partir de la identificació d’un repte prioritari per al territori: la necessitat de transformar el model econòmic actual de la demarcació de Lleida cap a l’economia verda.

L’AJUNTAMENT DE BELL-LLOC D’URGELL hi participa amb l’Operació ECOFood-HubLab

Espai per a la innovació oberta i col·laborativa orientada a desenvolupar la resiliència del sector agroalimentari i la funcionalitat dels serveis ecosistèmics i mediambientals com a vector d’especialització competitiva territorial

 

Objectius específics:

  • Habilitació de l’espai físic i virtual ECOFood-HubLab per a la innovació oberta en el sector agroalimentari, i els serveis ecosistèmics i mediambientals.
  • Disseny i posada en funcionament dels programes de descoberta emprenedora, co-generació d’idees i solucions innovadores i acceleració de la innovació en el sector agroalimentari i els serveis ecosistèmics i mediambientals.


Actuacions:

  1. Espai ECOFood-Hublab
  2. Programa ECOFood-Hublab per la Descoberta emprenedora
  3. Programa ECOFood-Hublab per a la Co-generació d’idees i solucions innovadores
  4. Programa ECOFood-Hublab d’acceleració d’startups d’impacte

Aquest projecte es troba cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea i per la Generalitat de Catalunya, dins el marc del Programa FEDER de Catalunya 2014-2020.