Divendres, 19 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Bell-lloc rebrà 8.000 euros de la Diputació de Lleida per millorar la xarxa elèctrica i informàtica de l’Ajuntament

Bell-lloc rebrà 8.000 euros de la Diputació de Lleida per millorar la xarxa elèctrica i informàtica de l’Ajuntament

La major part s’han destinat al subministrament d’una nova línia de llum.

La Diputació de Lleida ha concedit un total de 8.000 euros de subvenció a l'Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell per finançar el cost del projecte de “Millores necessàries en la xarxa elèctrica i informàtica de l’edifici consistorial”.

Les nombroses fallides en el subministrament de llum en els darrers anys al municipi feien que sovint es registressin incidències tècniques que dificultaven molt la tasca diària dels treballadors, amb avaries al maquinari informàtic, pèrdues d’informació, etc.. La xarxa elèctrica de l’edifici consistorial estava totalment obsoleta i, assessorats per tècnics especialistes, l’única opció per resoldre aquest molest i costós problema passava pel subministrament i instal·lació d’una nova línia de llum que permetés descarregar l’actual i cobrir les zones més desprotegides amb equips SAI online que permetessin als usuaris treballar amb normalitat.

Aquesta no ha estat l’única actuació a realitzar. Aprofitant les tasques de millora de la xarxa elèctrica s’han actualitzat tots els punts de la xarxa informàtica de l’edifici i s’ha adquirit nou maquinari informàtic per optimitzar al màxim les velocitats que actualment ofereix la fibra òptica. També s’ha actualitzat la centraleta telefònica a veu IP (tecnologia que permet realitzar trucades telefòniques utilitzant Internet en substitució de la xarxa telefònica convencional), fet que suposa un gran estalvi en les trucades a més de minimitzar la infraestructura de comunicacions que necessita l'Ajuntament.