Dilluns, 24 de Juny del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Bell-lloc s’adhereix al Manifest unitari del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Bell-lloc s’adhereix al Manifest unitari del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

El Consell Municipal de la Dona també se suma a la causa enregistrant un vídeo on apareixen les seves integrants.

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. L'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell se suma un any més a aquesta causa i s’adhereix al manifest unitari per commemorar aquest dia. Es tracta d’un document elaborat per l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, consensuat amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Delegació del govern a Catalunya i les quatre diputacions catalanes.

En el manifest es ressalten les iniciatives populars de rebuig a les agressions masclistes, moviments com el #MeeToo, #YoSiTeCreo o #NoEstàsSola han esdevingut lemes de rebuig a la violència masclista que han acaparat les xarxes socials els últims anys i que han unit la societat en un clam conjunt en defensa dels drets de les dones. També constata que el confinament derivat de la pandèmia per la Covid-19 ha agreujat, en molts casos, les situacions de risc entre les dones i ha permès als agressors controlar i assetjar a les seves víctimes en l'entorn familiar.

El manifest elaborat per l’Institut Català de les Dones fa una crida a totes les dones perquè expliquin si estan sotmeses a situacions de violència i als homes que rebutgen aquestes violència a alçar la seva veu contra els agressors.

Aquest dimecres 25 de novembre es llegirà el manifest per la veu pública a les 8 del vespre..

Podeu consultar el text íntegre en el aquest document

Veure el vídeo del Consell Municipal de la Dona