Dijous, 25 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / El poble inaugurarà una placa commemorativa en record a les víctimes dels bombardejos

El poble inaugurarà una placa commemorativa en record a les víctimes dels bombardejos

L'acte, comptarà amb l'assistència d'en Jaume Montfort, director dels serveis territorials de Justícia de Lleida.

Aquest proper diumenge 25 de novembre a les 16:00h, a l'entrada del parc municipal, tindrà lloc el segon acte de commemoració dels 80 anys dels bombardejos per part dels feixistes al poble de Bell-lloc d'Urgell, amb la inauguració d'una placa commemorativa en record a les víctimes dels bombardejos.

En acte que comptarà amb l'assistència d'en Jaume Montfort, director dels serveis territorials de Justícia de Lleida, es descobrirà una placa en record a totes les víctimes locals dels bombardejos i a les víctimes de la guerra i la repressió franquista.

Bell-lloc d'Urgell va perdre entre els tres bombardejos que va patir (abril38, novembre 38i gener 39), 21 Bell-lloquins/es i un total de 56 dels seus habitants durant tota la guerra i posterior repressió franquista.

En el Bombardeig del 27 de novembre a part de les víctimes locals es calcula que moriren també, una cinquantena de soldats. A Bell-lloc d'Urgell el novembre del 1938 i havien instal·lat el Servei d'Intel·ligència Militar sota el comandament del "Campesino" albergats a la Torre del Gimferrer, el Cos de ferroviari, Cos d'aviació així com diferents Cossos d'exèrcit com carrabiners o fortificadors. Segurament aquell bombardeig és produir per la gran quantitat de forces republicanes que hi havia aquell dia al nostre poble.

Cartell actes commemoració dels 80 anys dels bombardejos a Bell-lloc