Dilluns, 24 de Juny del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Entitats locals i l’Ajuntament inicien els actes per l’adopció d’hàbits saludables, contra el tabaquisme i la protecció de les persones menors.

Entitats locals i l’Ajuntament inicien els actes per l’adopció d’hàbits saludables, contra el tabaquisme i la protecció de les persones menors.

L’objectiu dels “espais sense fum” és crear una prohibició de modelatge.

La llei del 2005 diu “que és un deure de les administracions públiques promoure accions i programes d’educació per a la salut i la prevenció del tabaquisme i prendre les mesures necessàries per la protecció de la salut i l’educació dels infants amb la finalitat de prevenir i evitar l’inici del consum i ajudar-los en l’abandonament de la dependència i per tant posar en marxa campanyes sobre els perjudicis que l’exposició al fum provoca a les persones menors. 

Precisament pel que ens diu la llei, l’Ajuntament i entitats locals, han programat un seguit d’activitats que van iniciar-se ahir amb la xerrada del Doctor Vila i la Doctora Massana sobre “Els prejudicis del tabaquisme en la Salut”.

En acabar la xerrada és van recollir els manifests signats per diferents entitats locals per tal d’implementar al poble un seguit de mesures per instaurar els “espais sense fum” i preservar així a les persones menors del tabaquisme. 

L’Ajuntament crearà els “els espais sense fum”, en els llocs on hi hagi més vulnerabilitat en les persones menors com en zones esportives, davant dels centres educatius,.. i també senyalitzarà els espais a l’aire lliure on per llei no s'hi pot fumar, com per exemple els parcs infantils. 

L’objectiu dels “espais sense fum” és crear una prohibició de modelatge, ja que són la família, entrenadors i entrenadores, professors i professores, els que han de fomentar l’acció educativa per tal de no inculcar, com a models a seguir que són per als més joves, l’hàbit del tabaquisme.  

A part de l’acte d’ahir, també hi ha programada una caminada popular aquest divendres dia 2 de juny, amb una de les rutes del XISC (Xarxa d’Itineraris Saludables i Culturals).

Per altra banda i com cada any, aquest dissabte l’Associació contra el Càncer organitza un sopar solidari per recaptar diners per lluitar contra el càncer. El Club Alpí Bell-lloc amb concòrdia amb el XISC i per tal de promoure l’activitat física, organitza tots els dilluns del mes de juny a la vesprada, sortides amb bicicleta.