Dijous, 20 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament inicia una campanya participativa per triar el projecte de remodelació de la Plaça Major del poble

L’Ajuntament inicia una campanya participativa per triar el projecte de remodelació de la Plaça Major del poble

Fins al 22 de setembre hi ha temps per presentar propostes presencialment a les oficines de l’Ajuntament o mitjançant la seu electrònica.

La participació ciutadana ha de ser un dels pilars fonamentals de la nova manera d’entendre i apropar la política als veïns i veïnes. Els carrers i places són el nexe que uneix el poble i per tant és el poble qui ha de participar de manera activa en la seva construcció.

L'Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell ha obert aquest dimarts per primer cop en l’àmbit urbanístic, un procés participatiu mitjançant el qual tots els veïns poden presentar propostes pel projecte de reforma de la Plaça Major. Fins al 22 de setembre, tots els bell-lloquins i bell-lloquines podran aportar de forma presencial o mitjançant internet, els seus esborranys per definir aquesta part del futur urbanístic del municipi.

El procediment per participar és el següent:

  1. Fes la teva proposta omplint el formulari i utilitza el croquis per fer-nos arribar el teu disseny. Tens fins al 22 de setembre per dipositar aquest full a la bústia de l’Ajuntament o entregar-lo al taulell de manera presencial. Pots presentar la teva proposta per Internet tramitant una instància genèrica des de la seu electrònica http://bell-lloc.eadministracio.cat  i adjuntant el mateix formulari, sempre prèvia identificació amb certificat digital.
  2. Un cop rebudes les propostes els tècnics valoraran i faran un o varis esborranys del projecte i una primera valoració del cost de l’obra.
  3. Es farà una presentació pública dels diferents esborranys elaborats amb les aportacions veïnals i es publicaran els resultats al web municipal.
  4. Es farà una votació per decidir entre els diferents esborranys.
  5. L’Ajuntament buscarà el finançament necessari per a desenvolupar el projecte.
  6. Es durà a terme el projecte de plaça que hagueu escollit.

Com a referència a tenir en compte, l’import de l’actuació bàsica (asfaltar) pujaria uns 12.000€ aproximadament. A partir d’aquesta despesa s’hi hauria de sumar el cost que representin les aportacions dels ciutadans.

Cal destacar que les propostes han d’anar acompanyades del nom de la persona que les presenta i que siguin avaluables econòmicament, entre d’altres.

Veure full informatiu amb formulari

Instruccions per presentar una proposta mitjançant la seu electrònica