Divendres, 21 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / L'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell deixa d'utilitzar el Glifosat

L'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell deixa d'utilitzar el Glifosat

És conegut que aquest producte comporta elevats riscos tant per la salut dels qui l'apliquen com del medi ambient o simplement dels veïns que passin per les zones on s'aplica.

La passada Junta de Govern de data 3 de maig de 2016 va decidir deixar d'utilitzar el producte químic anomenant Glifosat de manera immediata a dins del nucli urbà de Bell-lloc d'Urgell. En la resta del terme municipal la seva utilització anirà desapareixent de forma gradual.

És conegut que aquest herbicida comporta elevats riscos tant per la salut dels qui l'apliquen com del medi ambient o simplement dels veïns que passin per les zones on s'aplica. L'Ajuntament de Bell-lloc ha primat la salut pública davant de l'efectivitat d'aquest producte.

Actualment la única alternativa eficaç per substituir l'aplicació del Glifosat són les tècniques manuals. Això comportarà un augment del volum de feina dels responsables del manteniment de les zones enjardinades i dels llocs on apareixen herbes no desitjades. En aquesta època de l'any en que les plantes estan més actives es pot tenir certa sensació de deixadesa provocada pel fet de no aplicar aquest herbicida. Gradualment s'aniran controlant les zones on apareixen herbes no desitjades i s'utilitzaran les tècniques més adients en cada moment.