Dijous, 13 de Juny del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / L'equip de govern es reuneix amb l'oposició per donar suport a la pagesia davant la greu situació de sequera

L'equip de govern es reuneix amb l'oposició per donar suport a la pagesia davant la greu situació de sequera

Es van consensuar mesures per impulsar l'estalvi d'aigua.

La setmana passada l'equip de govern es va reunir amb l'equip de l'oposició per tal de valorar les actuacions que es poden fer des de l'ajuntament per donar suport a la pagesia del nostre poble, davant de la greu situació de sequera que s'està vivint al país.

Tots van estar d'acord que aquesta situació de manca d'aigua generalitzada ha portat a no poder regar els camps i que farà que es perdin collites de cereals i farratges i que als arbres fruiters tant sols se'ls doni l'aigua per la seva supervivència. Serà un greu perjudici pel món agrari i pels pagesos del nostre poble.

Es va valorar que des de l'Ajuntament cal impulsar l'estalvi d'aigua. Per aquest motiu es va consensuar les següents mesures:

- Tancar totes les fonts del poble, excepte la de l'escola
- Tancar els omplidors, excepte el del camí de Vilanova
- Reducció del reg a l'enjardinament públic
- Evitar regar els carrers i espais públics, sempre que no sigui estrictament necessari.
- Es posaran airejadors a les aixetes dels espais públics
- Cartells amb recomanacions d'estalvi d'aigua als espais públics
- Fer difusió de recomanacions per estalviar aigua
- Aplicar totes aquelles mesures que ens demanin les administracions superiors que tinguin com a objectiu l'estalvi d'aigua

L'equip de govern de Junts per Bell-lloc, conjuntament amb l'equip de l'oposició de Bell-lloc es Mou demanem a la població que tothom posi de la seva part per fer la mínima despesa d'aigua possible, aplicant totes aquelles mesures que puguin significar un estalvi d'aigua. Des de l'Ajuntament s'aniran fent públiques recomanacions que ens han d'ajudar a estalviar aigua que és l'objectiu prioritari.

Aquestes mesures seran d'aplicació a partir d'aquesta setmana.

Gràcies a tothom per la col·laboració i comprensió.