Dijous, 13 de Juny del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Resum del ple del passat 10 d'octubre de 2018

Resum del ple del passat 10 d'octubre de 2018

Entre d'altres es va aprovar l’adhesió al contracte de subministrament de gas que ha licitat l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

El passat dimecres dia 10 es va dur a terme la sessió ordinària del Ple corresponent al mes d’octubre.

En l’ordre del dia es van tractar els següents assumptes:

1.- Aprovació de l’acta anterior.

A proposta del grup municipal de CDC es va afegir per unanimitat dels 11 regidors i regidores una esmena a l’acta del Ple del dia 19 de setembre.

2.- Expedient 318/2018. Adhesió al contracte basat en l'acord marc de subministrament de gas natural

En aquest punt de l’ordre del dia es presentava a aprovació l’adhesió al contracte de subministrament de gas que ha licitat l’Associació Catalana de Municipis (ACM). L’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell destina més de 15.000€ anuals a la compra de gas per calefactar equipaments municipals com la Costereta , la Cultural, el centre de dia, la biblioteca i el consultori. Superar aquesta xifra obliga a l’Ajuntament a fer un procés de licitació. Com a soci de l’ACM l’Ajuntament s’ha pogut adherir a la compra conjunta de gas que fa l’Associació.

Els grups municipals s’han mostrat favorables a aquest acord i concretament el grup municipal de CDC ha manifestat que: ”Nosaltres creiem que és una part de la gestió que us toca com a l’equip de govern i per tant nosaltres en principi res a dir...”

L’adhesió s’ha aprovat per 6 vots a favor (BM-AM + PP) i 5 abstencions (CDC)

3.- Expedient 288/2018. Aprovació prestació econòmica en la situació d'incapacitat temporal del personal ajuntament

En aquest punt es posava a consideració del Ple l’acord signat entre els representants dels treballadors i l’Alcalde i que contempla el previst en la Llei de pressupostos generals de l’estat per al 2019 i el 2n Acuerdo para la mejora del empleo público y de condiciones de trabajo.

Aquest acord contempla suplementar les nòmines dels treballadors de baixa per incapacitat temporal fins arribar al 100% de les retribucions corresponents al mes anterior a la baixa.

Els grups municipals han debatut sobre la mesura i concretament l’Alcalde ha comentat que: “es tracta d’un complement que ja es gaudia abans de la crisi i que arran de les retallades imposades per l’estat espanyol es va tenir que modificar”.

La resta de grups municipals van manifestar la seva aprovació a la recuperació d’aquesta mesura.

L’acord es va aprovar per unanimitat dels 11 regidors i regidores del Ple.

4.- Expedient 278/2018. Organització i Disposicions Comunes de Control Intern

Aquest punt de l’ordre del dia ja es va debatre en el Ple del mes de setembre però l’oposició va demanar una reunió amb la secretària interventora per demanar informació sobre aquesta mesura. La reunió va tenir lloc el dia 3 d’octubre.

L’aprovació d’aquest punt comportarà que l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell s’aculli a l’excepció prevista per la llei per als municipis de menys de 5.000 habitants i que continuï tenint un nivell de fiscalització i control suficient per poder desenvolupar la seva tasca ordinària.

El grup municipal de CDC va mostrar-se a favor d’aprovar aquest punt i va confiar en la tasca feta per la secretaria interventora. El grup municipal del PP va manifestar: “confiem en la secretaria”

El punt es va aprovar per unanimitat dels 11 regidors i regidores del Ple.

 

5.- Dació en compte dels Decrets d’Alcaldia i dels Acords de la Junta de govern.

El grup municipal de CDC pregunta per la darrera acta de la Junta de Govern rebuda i per què no l’havien rebut dins dels 10 dies establerts. L’Alcalde recorda que fins que no s’aprova l’acta no es pot enviar i que aquesta es va aprovar la setmana passada en la darrera Junta de Govern.

 

6.- Mocions: Proposta d’adhesió al “Manifest per aturar el maltractament a les persones grans”.

La proposta presentada a l’Ajuntament per la FATEC (Federació d’associacions de la gent gran de Catalunya) ha estat portada al Ple pel grup de BM-AM i ha estat acceptada per tots els grups municipals per unanimitat.

La Regidora de Serveis socials explica que: “sempre hem estat al costat, com no pot ser d’altra manera, sensibilitzats

“L’edatisme, la discriminació per raó d’edat, és definit com un “procés de discriminació i estereotipació d’una manera sistemàtica envers les persones d’edat avançada pel sol fet de ser velles” (R.Butler), i és aquesta discriminació el substrat de moltes situacions de maltractament a les persones grans.”

Tots els grups municipals han mostrat el seu acord a treballar conjuntament per lluitar contra aquest maltractament i a que es reconegui l’aportació a la societat que han fet la gent gran i els sacrificis que han hagut de fer al llarg de la seva vida.

7.- Precs i preguntes

El grup municipal de CDC pregunta sobre si s’ha donat permís per treure grava del terreny municipal que hi ha al costat de la planta potabilitzadora ja que han vist a un veí que ho feia. L’Alcalde respon que no, que no s’ha donat permís a ningú i que donarà les instruccions per a que es torni a posar el cadenat que impedeix el pas. De totes maneres recorda que el terreny no és municipal sinó del polígon industrial.

El Sr. Consola també manifesta el seu descontentament respecte al manteniment que s’ha fet dels lledoners que hi ha al mirador de la Pineda. No s’han regat en tot l’estiu i, tot i que és un arbre molt resistent, es nota que no s’ha cuidat gens, “s’estan morint de set”. L’Alcalde respon que dirà a la brigada que ho comprovin i que prenguin les mesures adients.

També pregunta pel conveni amb VERI i com és que els equips no han cobrat encara. L’Alcalde i el regidor d’esport informen que per les noticies que tenen els clubs han cobrat tots, que el que han de fer és “enviar una factura a VERI i VERI els hi ingressa els diners, l’Ajuntament no intervé en la transacció...els diners van directe de VERI als clubs”.

El cap de llista de CDC pregunta al grup municipal de BM-AM si ERC estarà disposada a desobeir quan arribi el moment, al desembre, quant l’ANC posi aquesta possibilitat damunt de la taula. El regidor d’esports contesta dient que hi havia un acord de Ple a la mesa del Parlament i que alhora de la votació hi ha algú que va canviar de parer a darrera hora. Tant CDC com BM-AM exposen els seus dubtes de si alhora de desobeir els altres grups compliran la seva paraula. Durant el col·loqui es fan paleses les postures dels dos grups municipals i CDC manifesta: “...som antagònics, per molt que l’ANC vulgui lligar la cosa no podrà per què som antagònics si no surt un partit nou...”

La portaveu de CDC demana explicacions sobre la postura de l’equip de govern sobre la descatalogació sol·licitada del BCIL de Ca La Fam. L’Alcalde ratifica la seva postura sobre la no acceptació d’aquesta descatalogació.

L’Alcalde respon a les preguntes pendents del darrer Ple:

  • Sobre la rasa de Vodafone al carrer Via Fèrrea informa que ja fa més de 2 anys que es va donar la llicència i que ha passat el temps per exigir responsabilitats però que ho faran igualment.
  • Sobre la cessió de la recaptació executiva a la Diputació, es creu que passarà al Ple d’octubre ja que l’informe de la comissió és favorable.
  • S’ha enviat la documentació sol·licitada sobre La Cultural.

El regidor de CDC manifesta el seu malestar per la manera en que s’ha realitzat l’esporga de la tanca verda que voreja la via del tren.

L’Alcalde recorda al grup municipal de CDC que estan esperant la proposta de modificació de l’ICIO que van dir que entrarien passada la Festa major i que també estan pendents de que es reuneixin al l’arquitecte per parlar de la tanca del centre de dia. El grup municipal de CDC diu que en breu entraran els escrits sobre aquests temes.

La regidora d’ensenyament recorda a la Sra. Buira que tenen pendent una trobada per parlar de l’ordenança de la llar d’infants tal com es van comprometre el passat Ple. Queden d’acord que un cop acabat aquest Ple programaran una trobada.

El Sr. Jaume Amorós manifesta que al balcó de l’Ajuntament hi ha simbologia que no representa a tots els veïns i veïnes del poble i demana que si les dues banderes que representen a tots els veïns i veïnes del poble es poden canviar per unes de noves. L’Alcalde li respon que faran les gestions per canviar la senyera catalana i la  bandera de Bell-lloc d’Urgell per unes de noves.