Dijous, 20 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Sessió Plenària del passat dijous 14 de gener de 2016

Sessió Plenària del passat dijous 14 de gener de 2016

Entre d'altres es va aprovar que a partir de la data les actes del ple seran literals enlloc d'un resum com fins aleshores.

El dia 14 de gener es va dur a terme la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell i es van tractar els temes inclosos en l'ordre del dia:

Aprovació actes. El Ple va aprovar que a partir de la data les actes del ple seran literals enlloc d'un resum com fins ara. El motiu és que la gent que llegeixi les actes tingui a mateixa informació que la gent que visiona els vídeos de les sessions a través del web de l'Ajuntament.

  1. Donar compte dels decrets d'Alcaldia i Acords Junta de Govern. L'oposició va demanar que se'ls hi fes arribar les actes de les darreres Juntes de Govern. També van preguntar per una sèrie de Decrets d'Alcaldia com són el 204/2015 sobre la sol·licitud al Consell Comarcal d'una memòria valorada sobre el que costaria enrajolar les piscines municipals i d'un altre Decret que sol·licita una memòria valorada de restauració de la façana del Casal Parroquial.

Es va preguntar sobre diverses factures pagades i els seus imports,  sobre unes obres fetes per  l'empresa Vodafone i un conveni signat amb l'SGAE.

  1. Modificació de les indemnitzacions als regidors. Es va presentar una proposta per limitar les retribucions als regidors per assistència als Plens a un màxim de 10 Plens a l'any. Finalment aquest punt de l'ordre del dia es va retirar i no es va votar.
  2. Proposta aprovació definitiva de la modificació de l'IBI Urbana, Rústega i l'IVTM. Es van escoltar les al·legacions presentades pel grup municipal de BM-AM a l'aprovació inicial de la rebaixa proposada per CDC i PP i es van desestimar. Es va aprovar definitivament la rebaixa dels impostos.
  3. Proposta de declaració de l'any 2016 com a any Ramon Fuster i Rabés.  Amb motiu del centenari del naixement d'en Ramon Fuster i Rabés, el Ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat declarar l'any 2016 com a any Ramon Fuster i Rabés.
  4. Precs i preguntes. L'oposició va preguntar per la substitució de la Secretària ja que aquesta deixa el càrrec. L'Alcalde va contestar que ja s'havien iniciat els contactes amb el Departament de Governació i al el Col·legi de Secretaris per buscar substitut/a.

El Sr. Cònsola es va mostrar ofès amb l'Alcalde per què aquest havia demanat informes a la Diputació sobre uns ordinadors que s'havien entregat a la Llar de Jubilat. L'Alcalde va contestar les preguntes formulades sobre aquest fet.

El Sr. Campàs va preguntar sobre el funcionament de la calefacció a la sala La Cultural.

La Sra. Segura va preguntar sobre les actuacions que s'han fet a través de la Regidoria de la Dona i sobre les places del Centre de Dia.

Un cop acabat el Ple, l'Alcalde va donar la paraula als veïns i veïnes de Bell-lloc assistents a l'acte.