Dilluns, 24 de Juny del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Taller "A bossa oberta" al parc municipal

Taller "A bossa oberta" al parc municipal

Dilluns 18 a partir de les 10 hores es durà a terme aquesta activitat, oberta a tota la població, per tal de millorar la recollida selectiva i resoldre dubtes.
El proper dilluns dia 18 a partir de les 10:00h, al Parc Municipal de Bell-lloc d'Urgell es durà a terme l'activitat "A bossa oberta”. Aquesta, consisteix en un taller públic obert a tota la població, per tal de millorar la recollida selectiva i resoldre dubtes i que es basarà en analitzar el contingut de bosses d’escombraries provinents de diferents contenidors del poble, per tal de mostrar la quantitat de residus que no s’acaben reciclant perquè no es posen en el contenidor correcte.

Creiem que som molta gent que encara no apliquem el sistema de recollida selectiva correctament, i que llencem les bosses de residus incorrectament, sobretot en els contenidors verds de rebuig de superfície, que s'han convertit en petits abocadors i on hi detectem un gran volum de matèria que podria ser reciclada.

Aquestes bosses mal reciclades generen uns costos econòmics sense cap retorn, ja que el poble ha de pagar per dipositar aquests residus a l’abocador comarcal de Castellnou de Seana. Uns costos també mediambientals perquè es llencen objectes que poden ser reutilitzats o reciclats.

Aquest acte s’emmarca dins de la campanya que ha impulsat l'Ajuntament per tal de millorar la recollida selectiva i així poder abaratir el cost de la taxa d'escombraries.

Actualment la població de Bell-lloc d'Urgell tant sols recicla un 43,49% dels residus que baixa fins a un 38% un cop retirats els impropis. L'any 2020 la Generalitat ens demana arribar al 60% per que hi ha previst un augment de la taxa de residu no reciclat i el nostre Ajuntament amb el PAESC (Pla d'actuació de l'energia la sostenibilitat i el Clima) s'ha compromès a arribar a la xifra del 70% de residu reciclat a l'any 2030.

La performance serà a càrrec de ECOSTUDI, S.L.