Divendres, 21 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Tot a punt per la jornada "Joves amb creativitat, idees i empenta’"

Tot a punt per la jornada "Joves amb creativitat, idees i empenta’"

Comptarà amb professionals de tots els sectors i de tot el territori lleidatà

Destacats professionals de tots els sectors provinents de tota la demarcació de Lleida participaran, dissabte vinent dia 5, en la jornada ‘Joves amb creativitat, idees i empenta’, que es desenvoluparà durant tot el matí sota l’organització de la Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometal·lúrgica de Bell-lloc d’Urgell, l’Ajuntament i els Departaments de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

La jornada ha estat presentada avui en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Bell-lloc, Carles Palau, i de la coordinadora Territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas. En la seva intervenció, Palau ha destacat que ja és la tercera edició que s’organitza des de la Incubadora de Bell-lloc, que està “especialitzada en emprenedoria i jovent i que és un referent a nivell provincial”. En aquest sentit, l’alcalde ha volgut subratllar que “intentem tocar tots els temes que afectin aquests dos aspectes, jovent i emprenedoria”.

Carles Palau ha afegit que esperen la participació d’entre 70 i 100 persones, i sobre els ponents ha remarcat la presència de dos d’ells, un dels quals és Ismael Bellet, pintor de Bell-lloc, i l’altre és Erik Garcia, de Pressense, una empresa ubicada a la Incubadora, un equipament que “va ser una aposta forta, lligada al Polígon de Bell-lloc, i que per les seves característiques és més pròpia de poblacions més grans”, de manera que es pot dir que “és un pol d’atracció per als emprenedors i que ja compta amb una àmplia experiència”.

Per la seva part, Esperança Casas ha destacat que des de la coordinadora Territorial de Joventut a Lleida l’objectiu és “promocionar jornades i sessions en què, com en el cas de la que es farà dissabte a Bell-lloc, es potenciï l’emprenedoria entre els joves del nostre territori”. Per a Casas, la jornada oferirà “un espai on compartir impressions i experiències professionals”, afegint que “hi seran representants diferents sectors”. La coordinadora Territorial de Joventut a Lleida ha refermat la seva aposta “per aquestes iniciatives, que tindran continuïtat amb altres de similars, com la que es farà a Aitona ben aviat adreçada al sector agrícola i que també comptarà amb el suport de la Generalitat”.

La jornada de Bell-lloc, que és gratuïta i per a la qual hi temps fins aquest dijous per inscriure’s on-line a www.ida.cat, serà inaugurada el dissabte a les 9.30 hores pel mateix Carles Palau i per Marta Vilalta, directora general de Joventut de la Generalitat. La primera ponència, prevista per les 9.45 hores, tractarà sobre “Creativitat i el pensament lateral com a motor d’idees que aporten valor”, a càrrec de Jordi Puigdellívol (Start-Up & Innovation Sherpa). A continuació se celebrarà la taula rodona de joves emprenedors/es “Joves creatius i amb noves idees”, amb John Amin i Joan Folguera (cofundadors d’Invelon i membres de l’equip directiu d’Intech 3D de Lleida), Xavier Mitjana i Albert Mitjana (cofunda­dors de Mitjana Comunicació de Tàrrega), Alan Peries (soci fundador de Start Ascent de Balaguer) i Víctor Falguera (soci fundador d’Akis Internaci­onal de Lleida).

Per les 11.45 hores està programada la ponència “L’emprenedoria jove al S. XXI. La ne­cessitat de reinventar-se i innovar”, a càrrec de David Jorba (coach Associació de Formació i Coaching 12 Pilars), a la que seguirà la taula rodona de joves emprenedors/es “Joves amb empenta”, on intervindran Gemma Sala (SAF Arquitectura de Cervera), Erik Garcia (Pressense, de la Incubadora d’Em­preses Bell-lloc), Ismael Bellet (pintor de Bell-lloc) i Aida Vilalta (Essència Psicologia de Mollerussa).

L’acte de cloenda està previst per a les 13.30 hores i comptarà amb la presència de l’alcalde de Bell-lloc, i d’Esperança Casas, coordinadora territorial de Joventut a Lleida, els dos protagonistes de la roda de premsa d’avui.