Divendres, 21 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Esborrany de l'Ordenança de Participació i Informació Ciutadana

Esborrany de l'Ordenança de Participació i Informació Ciutadana

Fins al proper dia 24 de novembre es poden fer al·legacions, aportacions, revisions, etc...

Des de la Regidoria de Participació de l’ Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell i per extensió el seu grup de treball, s'ha estat gestant des de principi d’any, un text que ha de donar el tret de sortida al que ha de ser l’Ordenança de Participació i Informació Ciutadana del nostre poble, aquesta ordenança ja va ser enviada a les diferents entitats locals, que durant 15 dies han pogut dir-hi la seua, va ser publicada a les xarxes socials amb el mateix parer i finalment s’ha debatut amb els diferents grups municipals que s’han avingut a fer-ho.  Ara toca el torn a la ciutadania que som els i les qui més hi tenim a dir en aquesta ordenança que ha de servir per:

a) Facilitar la més amplia informació sobre les seves activitats, obres i serveis.
b) Facilitar la més amplia participació del veïnat i/o de les entitats respecte les facultats de decisió que corresponen als òrgans municipals representatius.
c) Fer efectius els drets del veïnat recollits a l‘article 43 de la Llei Municipal i de Règim local de Catalunya.
d) Fomentar la vida associativa al municipi.
e) Acostar la gestió municipal al veïnat.
f) Garantir la solidaritat i l‘equilibri entre els diferents nuclis de població del terme municipal.
g) Informar de manera real i efectiva a partir dels mitjans més adequats.

Des del principi de la creació del nou govern local uns dels propòsits de la seua declaració d’intencions era fomentar la participació i la transparència.

Vam iniciar el procés amb la creació de la Regidoria de Participació i perquè aquesta tingui sentit, el que es vol amb aquesta ordenança és regular les formes, els mitjans i els procediments d’informació i participació al nostre poble.

L’Ajuntament de Bell-lloc ja va ser guardonat recentment amb el Segell Infoparticipa a la qualitat i la Transparència de la comunicació pública local ( http://www.bell-lloc.cat/…/l2019ajuntament-de-bell-lloc-gua… ).

Doncs ara ja teniu a disposició l'esborrany de l'ORDENANÇA DE PARTICIPACIÓ I INFORMACIÓ CIUTADANA, per a que fins al proper dia 24 de novembre en pugueu fer les al·legacions, aportacions, revisions, etc... pertinents a través del correu folguereta@bell-lloc.cat.

Moltes Gràcies per a participar-hi.

Esborrany Ordenança de Participació i Informació Ciutadana