Dimecres, 19 de Juny del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / L’Ajuntament de Bell-lloc guardonat amb el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local

L’Ajuntament de Bell-lloc guardonat amb el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local

Bell-lloc es situa d’aquesta manera entre un dels dos únics municipis de la demarcació de Lleida que assoleix el nivell exigit, juntament amb Lleida ciutat.

L’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell ha estat reconegut amb el Segell Infoparticipa 2015 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que atorga pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquesta edició, s’han avaluat 52 indicadors, 12 més que en l’anterior convocatòria, amb un increment del nivell d’exigència, i Bell-lloc d’Urgell ha obtingut una puntuació del 84,62%. Per aconseguir el segell, els municipis d’entre 1001 i 5000 habitants, com és el cas de Bell-lloc d’Urgell, han d’assolir el 80% dels indicadors positius.

Bell-lloc es situa d’aquesta manera entre un dels dos municipis de la demarcació de Lleida guardonats amb el Segell de transparència, juntament amb Lleida ciutat, i en l’únic de la seva franja d’habitants.

L’alcalde de Bell-lloc, Carles Palau, va recollir aquest passat dimecres dia 20 el Segell Infoparticipa en un acte realitzat a El Born Centre Cultural de Barcelona. Aquest segell de qualitat es basa en els resultats de l'avaluació de les diferents pàgines web d’organismes autònoms a partir de preguntes bàsiques en dos grans blocs: la transparència en la corporació i la informació per a la participació. En concret, s’analitza si la informació publicada facilita que qualsevol ciutadà o ciutadana tingui coneixement sobre qui són els representats polítics del municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast, i més enllà d’això, es valora que la informació sigui fàcilment localitzable.

Els resultats es publiquen, georeferenciats, al MapaInfoparticipa.

L’alcalde, s’ha mostrat molt satisfet amb aquest reconeixement i ha recordat que l’equip de govern “es va proposar la transparència com un objectiu imprescindible d’aquesta legislatura i aquest és un reconeixement important de la feina feta fins a dia d’avui”.